29 септември, 2007

slothytea

Да, рано е, но на 15.09 съм ставала и по-рано преди 14 години, всяка от тях. Този ден е по-натрапчив с присъствието си и от национален празник.

Влиза през балкона с детски смях, звънци, новите раници и по-високи летви, ходи ми се на училище. Но тук го няма моето. Кой ли стои на моя чин днес, 14 години по-късно?

Искам да е есен, хубава, суха, да мирише на пушек както преди, сутрин да има лека мъгла,а по обед все още да става за игра.

Напоследък не мога да пиша. Имам възли във главата,както с тям подобните на обувките ми- нямам нерви да се занимавам.

Защо сънувах баба, бог да я прости?Имаше буря, а тя не даваше на английските туристи да гледат порно. Пак имаше деца в съня ми. Буря, земетресения, наводнения- аз все мъкна някакво дете. Не ми се разкодира сега.. общо взето ме мързи.

"if you see me crawlin` its not your victory..."


8 коментара:

dete каза...

и аз си падам по тия есени-като бях в училище ми беше кофти, защото предвкусвах смаляването на деня и студа, а сега само си посмням какво съм си мислела и се кефя, че вече това не ме натъжава..

zev каза...

..и идването на г-жа Тенчева до блока да ме вика
да рецитирам стихове пред цялото даскало, а мен да ме е срам , защото ме кара да викам под терасата на един хубав набор
и края на лова на жаби и народна топка и стражари и апаши и шмайзер... срещу класни и занимални, кихане и антибиотици и много много тв, което води до шизофрения

dete каза...

охо,м ти ме върна в началното училище, когато обичах да ходя на даскало и всичко ми беше кеф

zev каза...

а помниш ли как миришеше уютно на запалени есенни листа? мале как ми липсва.. идва ми да си родя едно.. и да му правя какао с шокопръчици сутрин с пастичка и много много цунки
хахах разлигах се, а съм костюме'

dete каза...

наскоро бях в квартал Овча купел тук в софия (за леглото, хаха) и там където вървях миришеше на дим, както през детсвото ми в Айтос, имаше къщи и много камъчета по улицата и едно спокойно такова, което чувство никога не ми идва в софия..

zev каза...

мда...чувството си е домашно. Веднъж ми се повтори в Добрич,което е противоестествено :)
дядо ми е от Айтос,имаме гора там, ще дойда някой ден да я пална и да се намиришем хаха

dete каза...

и моят дядо е от Айтоооос!
хайде.хайде.
дете.

zev каза...

хайде да палим ли хаха
всъщност не съм била в Айтос, само съм минавала:)